30 mars 2018
11:00

Referat: Genarps IF - AIF Barrikaden

Startelvan: (4-3-3 i off-n, 4-5-1 i defensiven) Mikael L – Viktor T, Max, Paul, Ziya – Jonathan T, Shershah, Martin – Maksym, Shakeb, Oskar W

Avbytare var Patrik som kom in som högerback efter 21 min och spelade som sådan matchen ut, Mohammed Ali som spelade sista 35 minuterna som innermittfältare och Mostafa som spelade sista halvtimmen som anfallare.

Genarp var mycket gedigna och verkade följa sin spelidé till hundra procent. Startade nästan alla sina anfall med djupledsbollar, ibland centralt, ibland ut mot kanterna på yta. Det var alltid två eller tre som sprang i djupet så fort de erövrat bollen. Dessa var dessutom både snabba och bollskickliga och kom också i första halvlek till ett otal lägen där de efter att helt enkelt ha sprungit ifrån våra försvarare kom ensamma med Mikael.

Att det inte blev fler än tre mål i första halvlek – i 5:e, 29:e och 39:e min - är en mycket smickrande siffra för oss men det berodde dels på att tre olika spelare i vårt lag var sin gång lyckades med att bakifrån väldigt förtjänstfullt bryta precis i skottögonblicket när en spelare hade fri fart mot mål (här ville Genarpsspelarna vid två av tillfällena ha straff men domaren friade helt korrekt båda gångerna) och dels och framför allt på att Mikael verkligen storspelade i målet.

Även om de alltså var svårfångade och gjorde oss dåliga så var det ändå många hos oss som underpresterade inte minst i passningsspelet och i luftspelet i första halvlek vilket gjorde att vi egentligen bara hade en vettig målchans – en dubbel sådan när bollen gick lite fram och tillbaka mellan lagen bara ett par meter från mål - och kommunikationen i backlinjen fungerade heller inte alls.

I andra halvlek skärpte vi till defensiven över hela planen rätt ordentligt med Viktor som härförare i backlinjen där han ständigt läste spelet bra. Därför kändes det lite taskigt att de kunde göra 4-0 i den 52:a min på sin enda riktiga målchans de första 25 minuterna.

Som så ofta när matcher lider mot sitt slut, och i synnerhet när de är avgjorda, att ytorna blir större och att det blir lite mer hawaii. Så också nu. Det ledde till fler öppna och många halvchanser. De hade två klara varav de fastställde slutresultatet 5-0 på den ena i den 72:a spelminuten och en där Mikael gjorde en av sina många jätteräddningar. Mot detta kunde vi ställa en vacker djupledspassning från Mohammed – som gjorde ett riktigt bra inhopp – till Maksym som höll ifrån sig sin motståndare när han rusade mot mål. Avslutet ur dålig vinkel gick dock strax utanför bortre stolpen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 2-8 Avslut på mål: 2-21 (!!) Avslut utanför: 2-9